Siirry sisältöön
Satakylät

Tarinamme

Kyläyhdistys on virallisesti rekisteröity yhdistykseksi vuonna 2008. Kylätoimikuntana samainen yhteisö on virkeänä touhunnut kuitenkin jo paljon kauemmin toimialueenaan Laitilan kaupungissa sijaitsevat Soukaisten, Valkon, Vahantaan, Vaimaron ja Kaukolan kylät.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Soukaisten koulupiirin toimialueella vakituisesti ja tilapäisesti asuvien ihmisten hyvinvointia ja viihtyvyyttä sekä vaikuttaa alueen palvelutarjontaan ja ympäristöasioihin. Yhdistys on vuorovaikutuksessa yhteiskunnan hallinnollisiin organisaatioihin sekä yhteistyössä kansalaisjärjestöjen ja muiden yhdistysten kanssa.

Yhdistys toimii talkooperiaatteella kyläläisistä koostuvalla kokoonpanolla. Yhdistysrekisteriin kuulumisen vuoksi yhdistykselle on nimetty hallitus, mutta kaikki vakituiset ja tilapäiset alueen asukkaat ovat tervetulleita mukaan toimintaan milloin vain. Mukaan voi tulla joko aktiiviseksi toimijaksi tai vahvistamaan yhdistystä liittymällä jäseneksi ja sitä kautta olemaan osa yhteisöä.

Vapaa-ajan virkistystoiminnan lisäksi yhdistys pitää talkoillaan huolta alueensa ympäristöstä, johon kuuluvat isoimpina jatkuvina kohteina rantasauna, kyläkirkko puistoineen, E. Elon koulu ja Blomin puisto, kylien palokalustovajat sekä alakoulun urheilukenttä lähinnä talvisin luistelukentän jäädytyksenä.

Yhdistys isännöi ja vuokraa Langjärven rannalla sijaitsevaa rantasaunaa myös kylän ulkopuolisille.